Bagedag med de små: Sådan gør du

Her på Danskgastro elsker vi at bage – vi elsker gastronomi generelt, men hyggen ved at tage familien – og endda de helt små – med i køkkenet, slå en dej op og fællessmovse efterfølgende er simpelthen noget af det mest hyggelige der findes.

Derfor elsker vi også at dele ud af erfaringer, som måske kan gøre din ”store bagedag” lidt nemmere at håndtere. Det at bage er nemlig blevet utroligt populært efter diverse TV-programmer er kommet til landet, og i modsætning til traditionel gastronomi, så er bagværk noget hvor selv de helt små kan være med – det kræver nemlig hverken skarpe redskaber, høj varme eller andet, som kan gøre skade på de lille små.

Ydermere kræver bagning ikke det store, og er sjovt i alle aldre – nogle ganske få ingredienser, og så er man egentlig i gang. For at hjælpe dig med at spare på ingredienserne til den store bagedag, så anbefaler vi at tjekke de lokale tilbudsaviser – hvilket du kan gøre på dette link. Således sikrer du dig, at det ikke koster en formue at have en sjov dag i køkkenet. Og selvom det ikke kræver så meget andet end de basale ingredienser – mel, bagepulver, natron, kanel, sukker.. Måske vanilje, hindbærekstrakt, lakrids, vaniljestænger og lignende, ja, så kan det godt løbe op når alt kommer til alt. Derofr anbefales det i den grad at kigge i tilbudsaviserne, og se, hvad der er på tilbud. Ofte er der mange gode tilbud at finde i Rema 1000 tilbudsavis, hvor de ofte har deres egne Rema1000 varer til rigtige billige penge.

Idéer til børnevenligt bagværk

Det gode ved bagværk er, at meget dej kan bruges til mange forskellige ting. Det er derfor altid en god idé at planlægge flere spændende ting, så alle kan have ”deres eget” mesterværk, når dagen er omme. Man kunne f.eks. lave en station med pizzasnegle, hvor én person sørger for, at pizzasneglene bliver perfekte – dette giver ungerne en form for stolthed, når disse kommer flotte og gyldne ud af ovnen, og dette gør tilfredsstillelsen endnu større, når tænderne sættes i dem. Selvfølgelig skal alt holdes med måde, hvorfor den voksne altid bør overse disse ”stationer”. Gode alternativer til pizzasnegle er normale boller, pølsehorn eller burgerboller til aftensmaden. Pitabrød, pizzabunde og lignende er også gode alternativer, som der hurtigt kan smugles en masse sunde grøntsager i.

Derudover er der jo altid klassikeren, som alle børn jo elsker: nemlig kage. Småkager eller store kager er helt op til dig og dine børns temperament, så at sige. Der er i den grad masser af forskellige og spændende tiltag at prøve af, og vi på Danskgastro er helt sikre på, at dine børn ville elske dig for en sådan dag i køkkenet – en, som man i hverdagen sjældent helt har tid til. Sørg dig derfor for at købe ind i god tid, det er – i børnenes øjne – det kedeligste i verden, og afsæt da god tid til at hygge og nusse med børnene i køkkenet, og lære dem kunsten at bage en god bolle eller kage. Når alt kommer til alt, er det jo livets små glæder der tæller.